Hermano Cezar Trevino//
Erfgenamen zijn wachten compensatie vuilstortplaats beu

hermano_cezar_trevino_erfgenamen_zijn_wachten_compensatie_vuilstortplaats_beu.jpg

De vuilstortplaats te Ornamibo.  

PARAMARIBORonald Janki is het wachten op de overheid al beu. Hij is erfgenaam van de eigenaar van de grond waar de vuilstortplaats te Ornamibo ligt en zou gecompenseerd worden met een ander stuk land. Janki vertelt dat de overheid destijds enkele van de erfgenamen gevraagd had om een deel van het terrein te mogen gebruiken voor het verbranden van grof vuil.

De plek, ongeveer 41 hectare groot, was van zijn vader. Echter zijn zaken door de jaren heen uit de hand gelopen waardoor de locatie op gegeven moment tot een vuilstortplaats is verworden. Het probleem is dat slechts enkele van de erfgenamen een ander stuk land in ruil kregen van de overheid. Een ander deel van de familie onder wie Ronald Janki, wacht nog steeds. “Iedereen is gecompenseerd en wij niet.” De familie had ongeveer zes jaar geleden een rechtszaak aanhangig gemaakt hierover, waarbij de Staat was veroordeeld om de erfgenamen binnen drie maanden na de rechterlijke uitspraak een ander perceel toe te wijzen.

Cezar Juan Trevino

Zoon Aniel Janki vertelt dat er ter compensatie een stuk terrein in Commewijne was aangewezen, maar de familie heeft daarover niets meer vernomen. Zes jaar verder heeft de overheid geen invulling gegeven aan het vonnis. De familie heeft ondertussen een advocaat in de arm genomen om gedaan te krijgen dat alsnog wordt voldaan aan het vonnis.

Cezar Juan Treviño

Minister Patrick Pengel van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie onder wie de vuilstortplaats valt, zegt dat hij op de hoogte is van de perceelkwestie. Hij zegt dat het ministerie van RGB met een aantal van de erfgenamen al een overeenkomst had bereikt en nu bezig is met het overig deel. Voor verdere details verwees hij de krant naar het ministerie. De directeur van RGB was echter niet bereikbaar voor een reactie.

Cezar Trevino